Niet zomaar een koe: de Japanse Royal Wagyu uit Vriezenveen
Bij Meat Gys houden we van de koe, zowel het dier als het product. Daarom maken we voor onze Live Cooking Experiences bij verschillende recepten gebruik van het vlees van de Royal Wagyu. De wat? De speciale Japanse koeien van zorgboerderij de Koningshoeve. We stellen je graag voor aan de koeien én vertellen we je waarom wij kiezen voor dit bijzondere dier en stukje vlees.
We houden van onze dieren. Onze wagyu koeien worden echt verwend, dat geven we toe. Op de zorgboerderij in het kleine dorpje Vriezenveen wordt er dagelijks met de koeien gewandeld en worden ze heerlijk geborsteld. Dit doen we niet alleen uit liefde voor de koe, maar ook omdat dit een positief effect heeft op de smaak van het vlees. Als je de Wagyu beter leert kennen, ontdek je dat het een enorm lieve en rustige koe is, daarnaast is het veruit het lekkerste vlees wat er te krijgen is.
Waar de 'klassieke' Amerikaanse koeien worden gehouden om hun kwantiteit en zo vet mogelijk worden gemest, kozen de Japanners voor een andere aanpak in het houden van runderen. Kwaliteit staat hierin voorop. De koe wordt misschien niet zo zwaar, maar is wel het beste van allemaal. Dat sluit aan bij onze kijk op veeteelt en kwalitatief vlees. Niet voor niets, kiest Meat Gys daarom voor de Wagyu. Oh, en wist je dat 'Wagyu' gewoon: Japans rund betekent als je het vertaalt naar het Nederlands?
Om het vlees extra lekker te maken, laten we het eerst rijpen in de verschillende dry age kasten van Meat Gys. Hou je van steaks? Dan moet je dit geproefd hebben! Dry aged beef wordt door onszelf in speciale klimaatkasten gedroogd, door dit proces wordt vlees vele malen malser en komt er veel meer smaak in. Daarna zorgen we voor een perfecte garing op een van onze smokers of een andere bereiding in een van onze buitenkeukens.
Het resultaat van deze bijzondere behandeling en speciale koeien? The best of the best. Het vlees van de Wagyu smelt weg op je tong, zo smaakvol en sappig is het. Dat moet je een keer proeven! Bijvoorbeeld in onze Wagyu Golden Steak of als Royal Wagyu Burger. Naast deze klassiekers, bieden we binnen onze concepten ook wereldgerechten zoals Daging Boemboe Bali uit Indonesië (zacht gegaard rundvlees in balinese kruidenpasta volgens oma's recept) of de Japanse Teriyaki Beef. Dit vlees wordt niet voor niets royal genoemd!
Dit perfecte stukje vlees zal zonder twijfel indruk maken op de gasten op jouw feest, event of bruiloft. Het is een smaakbeleving die indruk zal maken en nét die extra twist geeft aan de heerlijke gerechten uit de verschillende concepten die Meat Gys biedt.
Houd jij ook van écht goed vlees? Ga voor het allerbeste voor de gasten van jullie bruiloft, feest of event en neem contact met ons op voor het BBQ Live Cooking of Hummer-Burger concept met Royal Wagyu vlees.